En grävmaskin välte vid en bergtäkt utanför Masugnsbyn i Kiruna kommun. Foto: SVT Design

Grävmaskinsförare död i arbetsplatsolycka i Masugnsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen skedde en arbetsplatsolycka i Masugnsbyn i Kiruna kommun. En grävmaskin välte vid en bergtäkt och hytten hamnade under vatten. Räddningstjänsten avbröt sin insats på förmiddagen och har överlämnat ärendet till polisen och under lördagen meddlade polisen att mannen avlidit.

Larmet kom 07.40 på fredagsmorgonen och ambulanshelikopter, vägburen ambulans, räddningstjänst och polis larmades till olycksplatsen.

Vid 10-tiden avbröt räddningstjänsten sin insats.

– Vi har inte hittat någon person. Vi kommer inte åt hytten. Finns det någon i hytten är det ett liv som inte går att rädda är vår bedömning, säger Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ärendet lämnades över till polisen som under dagen skulle försöka ta sig in i hytten.

På lördagen meddelade polisen att personen hittats avliden.

–Anhöriga är underrättade och ärendet har lämnats över till rema (riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål), säger polisens presstalesperson, Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.