Haparandaklubben Asplöven begärs i konkurs av lagets tidigare tränare Aleksandrs Semjonovs. Foto: SVT

Asplöven kommer inte att fullfölja säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att Haparandalaget Asplöven inte kommer att fullfölja sin säsong i hockeyettan.

På lördagen dementerade Svenska ishockeyförbundet rykten om att hockeylaget Asplöven från Haparanda gått i konkurs. Senare på kvällen fick Kiruna IF samtal från förbundet om att Asplöven inte kommer spela söndagens match mot Kiruna i hockeyettan.

Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet på sina hemsida att Asplöven inte kommer fullfölja säsongen.

Ingen information om eventuell konkurs

– Vi tog från ishockeyförbundets sida kontakt med Asplöven under fredagskvällen, då var deras inställning att de skulle fullfölja säsongen. Under lördagsförmiddagen följde vi sedan upp fredagens diskussioner med ett telefonmöte klubbens representanter där de stod fast att de skulle fullfölja säsongen. Sedan kom det ett mail från klubbens representanter strax före 21 igår kväll där man meddelade att man ej kommer att kunna slutföra säsongen på grund av spelarbrist. Vi har däremot inte fått någon information angående någon eventuell konkurs, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Under veckan kommer Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd ta beslut om vad som kommer att hända med Asplövens resultat i den norra Vårettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.