Två män i dryga 30-årsåldern är häktade misstänkta för att ha mördat en 36-årig man i Malmberget år 2015. Foto: SVT

Åtal i Malmbergsmordet kan komma inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Ett snart fem år gammalt mord i Malmberget kan snart få sitt avslut i tingsrätten sedan fallet har aktualiserats på nytt. Två män är häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Det finns en möjlighet att åtal kan väckas 28 april, säger kammaråklagare Anna Väppling.

Två män i dryga 30-årsåldern är häktade misstänkta för att ha mördat en 36-årig man i Malmberget 2015. Det var anhöriga som hittade mannen död i villan och larmade polisen. När polispatrull anlände till bostaden fanns misstanke om att det kunde handla om ett mord.

Analyssvar

Den ena av de misstänkta männen har suttit häktad i flera veckor och den andra mannen, som varit efterlyst en längre tid, har nyligen häktats också.

36-åring hittad död i Malmberget

– Vi väntar nu på analyssvar från NFC och de misstänkta ska höras angående analyssvaren. Ett åtal kan vara klart till den 28 april, men det beror också på försvarsadvokaterna som kan begära mer tid, säger Anna Väppling.

NFC betyder Nationellt forensiskt centrum,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

36-åring hittad död i Malmberget

Mer i ämnet