Åtalet för det misstänkta styckmordet i Kalix dröjer. Foto: Kent Vikström/SVT

Åtal för misstänkt styckmord i Kalix skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Åtalet mot den misstänkte styckmördaren i Kalix har skjutits upp ännu en gång då åklagarsidan fortfarande väntar på resultat.

Den 27 november begärde åklagaren Anna Väppling att åtalstiden mot den misstänkte styckmördaren skjuts upp till den 27 december, något som den åtalade gick med på. I dag blev det klart att åtalet skjuts upp ytterligare, denna gång till den 24 januari 2019.

Enligt åklagaren finns det en risk att åtalet kan skjutas upp en tredje gång.

Misstänkt mord i Kalix

– Vi får se om utredningen är klar tills dess eller om det blir aktuellt att begära att det skjuts upp ytterligare en gång, säger åklagaren Anna Väppling.

Väntar på resultat

En av anledningarna till att det kan dröja ytterligare är att åklagarsidan fortfarande väntar på resultat av analyser, obduktionsrapporten och protokollförteckningen från brottsplatsundersöknnig.

– Utredningen pågår och vi är inne i det stadiet att vi håller på att färdigställa protokoll, inväntar resultat och liknande. Vi håller självklart även förhör med honom.

Vet du när ni kan få resultatet?

– Nej, det vågar jag inte sia om.

Har erkänt

Det var i slutet av oktober som kroppsdelar hittades vid Kalixälven efter strandpromenaden i närheten av väg E4. Kort efteråt greps en man som är misstänkt för mordet.

Den misstänkte har varit häktad sedan den 24 oktober och kommer fortsatt vara häktad i målet. Mannen har tidigare erkänt gärningen, men hävdat att han handlade i nödvärn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet