Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ägaren berätta om fördelarna med att personalen på bageriet i Överkalix består av tolv olika nationaliteter. Foto: Filip Öhman/SVT

Bageriet i Överkalix är helt beroende av nyanlända

Uppdaterad
Publicerad

Bageriet i Överkalix växer medan befolkningsmängden i kommunen minskar. Bageriet har anställt nyinflyttade från andra länder – och nu består personalen av tolv olika nationaliteter.

Överkalix befolkningsmängd har varit i en nedåtgående kurva under de senaste åren där antalet invånare nästan halverats. Från 6 036 invånare till 3 160 på 53 år.

12 olika nationaliteter

Bengt-Olof Olofsson, som äger Olofssons Bageri, har löst personalbristen genom att anställa nyinflyttade. Häften av personalen är utrikesfödda medborgare.

– Det ger jättemånga fördelar men ställer också krav på tydlighet, säger Olofsson, och fortsätter:

– Det är bra för oss att kunna få in en mångfald och olika sätt att se på saker, men också bra för dem för att integrera sig i samhället.

I klippet hör du mer om fördelarna med att ha så många olika nationaliteter inom personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.