Man i bar överkropp gick loss på bil

Publicerad

En man åtalas för skadegörelse då han misstänks ha kastat en sten på en bil och orsakat skador för drygt 50 000 kronor.

En man i 25-årsåldern ska först ha misshandlat en annan man genom att slå honom med knuten näve i ansiktet fem-sex gånger. Efter det ska han upprepade gånger ha kastat en sten på en personbil som den andre mannen hade lånat av en bekant. Skadegörelsen ska ha skett när mannen varit i bar överkropp.

Det ska finnas vittnen till både misshandeln och skadegörelsen, den misshandlade mannen har dessutom filmat skadegörelsen på bilen med sin mobiltelefon. Dessutom fotograferades mannen i centrala Boden ungefär en halvtimme efter händelserna.

Ställde ett ultimatum

När polisen kom till platsen hade den misstänkte gärningsmannen lämnat i en annan bil. Tio minuter senare hitta polisen bilen men den misstänkte mannen befann sig inte i den. Några minuter senare anträffades mannen i en ambulans där han fick vård för att sy skador på sin hand.

Enligt målsäganden ska upprinnelsen till bråket ha varit att han konfronterade den misstänkte mannen där han ställde ett ultimatum, att han skulle gå till polisen och ange honom om han inte slutade sälja droger.

Skador för drygt 50 000 kronor

Den misstänkte förnekar att han säljer droger samt påstår att han inte utfört varken misshandeln eller skadegörelsen på bilen och att det är någon annan person som filmats. Även om han uppger att han inte skadat bilen är han villig att betala det ersättningsanspråk som bilägaren har.

Enligt ägaren till bilen ska vindrutan ha blivit krossad, sidorutorna på framdörrarna på både vänster och höger sida var även de krossade. Dessutom var det skador på lacken på flertalet stället runt bilen. Eftersom att bilen endast var halvförsäkrad har ägaren till bilen varit tvungen att betala alla reparationskostnaderna själv. närmare 16 000 kronor i bildelar samt 35 000 kronor för en omlackering av bilen.

Händelsen utspelade i Bodens kommun i juli förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.