En kvinna i 30-årsåldern dog vid en bilolycka i Piteå förra året. Föraren av den andra bilen åtalas nu. Foto: Micke Nyberg/SVT

Bilförare åtalas efter dödsolycka i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Vid en trafikolycka  i Piteå förra sommaren dog en kvinna i 30-årsåldern och hennes två barn skadades allvarligt. Föraren av den andra bilen åtals nu för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Det är PT som är först med att rapportera att händelsen leder till åtal. Olyckan inträffade natten till den 10 juli  förra sommaren när familjen i bilen – mamma, pappa och två barn  – skulle svänga av E4 och åka vidare ut på Norra ringen i Piteå.

I samma stund kom en bil körande från vänster längs Norra ringen och det blev en kraftig kollision. Hela familjen fördes till sjukhus och kvinnan avled senare.

DÖDSOLYCKA I PITEÅ

Åtalas för grovt rattfylleri och grov olovlig körning

Även kvinnan i den andra bilen skadades. Det visade sig snart att hon var påverkad och saknade körkort och hon åtalas nu för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Hon anses inte vållande till annans död då föraren i familjebilen, den numera avlidna kvinnan, missade väjningsplikten och blev påkörd av den rattfulla och körkortslösa kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DÖDSOLYCKA I PITEÅ

Mer i ämnet