Kenneth Harlin reagerar på ett domslut på en SHE-match. Foto: PETER SKAUGVOLD

Boden förlänger kontraktet med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Han hoppade in som huvudtränare när läget var som värst – och nu meddelar Boden Handboll att de har förlängt kontraktet med Kenneth Harlin.

Boden Handboll avancerade till högsta ligan inför årets säsong. Men efter 14 spelade matcher låg laget sist i tabellen och klubben beslutade att sparka huvudtränaren Mats Kardell. ”Omedelbara åtgärder är nödvändiga”, skev klubben på sin hemsida.

Den assisterade tränaren Kenneth Harlin tog då ett steg fram och tog över rollen. Han lyckades vända den negativa trenden och laget tog sig till kval där SHE-kontraktet säkrades.

Och nu meddelar klubben att de har förlängt kontraktet med Harlin inför kommande säsongen.

– Vi är oerhört glada över det här. Både föreningen och laget är väldigt nöjda med denna lösning. Vi ser positivt på framtiden, säger sportchefen Mikael Carlsson i ett pressmeddelande.

Per Johansson.

Det betyder att Harlin kommer att träna laget tillsammans med förre förbundskaptenen Per Johansson.

– Det var Boden eller ingeting här i Sverige, sa Johansson till SVT Sport förra veckan när klubben gick ut med att han var klar som tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.