Bild från Pajala Pride. Foto: SVT

Boden arrangerar Pridetåg för första gången

Publicerad

I mitten på Oktober går Bodens allra första Pridetåg av stapeln. Samtidigt inbjuds norrbottningarna till en Queer Film Festival i kommunen som kommer äga rum på folkets hus.

Fredagen den 13 oktober kommer Bodens första Pridetåg att gå av stapeln. Tåget kommer att gå från Centrumtorget i Boden och avslutas på Folkets hus.

Exlusiv filmvisning

Pridetåget kommer att inleda Queer Film Festival som arrangeras för att skapa ett mer öppet klimat för alla människor. Festivalen arrangeras för tredje året i rad och i år har man lagt till en Prideparad som invigning. Utmärkande för festivalen i år är även att det kommer visas sällsynta filmer som inte inte visas någon annanstans.

Den 22-25 mars nästa år anordnar nätverket Boden Pride, RFSL Luleå och norra Norrbottens län Boden Pride-festival för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer