Boden Hockey är i allra högsta grad involverade i det infekterade bråket i hockeyettan. Nu väljer Bodens kommun att ta ställning och går in med krisstöd till föreningen. Foto: SVT

Hockeybråket: Kommunen går in med krisstöd till Boden Hockey

Publicerad

Boden Hockey förlorar stora summor på att flera lag i Hockeyettan bojkottar föreningens hemmamatcher, men kommunen går nu in med ekonomiskt stöd.

För varje betalande besökare på lördagens match mot Östersund får föreningen 50 kronor.

Konflikten mellan Boden Hockey och Hockeyettan handlar bland annat om TV-rättigheter och ett avtal som föreningen inte skrev på och som också Karlskrona nu står utanför.

”Boden ska blödas ut ekonomiskt”

Och en hemlig ljudfil visar att hockeyettans ledning uppmanar de andra lagen att bojkotta Bodens och Karlskronas hemmamatcher för att lagen ska ”blödas ut” ekonomiskt – trots att hockeyns högsta beslutande organ RIN (Riksidrottsnämnden).

Sundsvall Hockey har nu bestämt sig för att bojkotta söndagens bortamatch mot Boden och kommer därför att dömas till en 0-5-förlust.

– Det handlar om en kartellbildning med syfte att skada oss som förening och slå sönder vår ekonomi och vår verksamhet. Vi förlorar mellan 150 000 och 400 000 kronor på varje bojkottad hemmamatch och vi hoppas nu att Riksidrottsförbundet ska se till att svenska ishockeyförbundet att lösa den här frågan, säger Boden Hockeys ordförande Tomas Regemalm.

”Vi ger 50 kronor per besökare”

Men ett av hockeyettans topplag, Östersund, kommer till Boden på lördag för att spela bortamatchen – trots uppmaningen om bojkott – och föreningen hoppas på en publik på upp till 1 500 personer i Björknäshallen.

Och Bodens kommun har beslutat att stötta hockeylaget och gå in med en sorts krisstöd.

– Vi kommer att sponsra Boden hockey och vi ger 50 kronor för varje betalande besökare, men maximalt 75 000 kronor, på lördagsmatchen mot Östersund, säger kommunalrådet Claes Nordmark (S).

”Liknar olaglig kartellbildning”

Kommunens politiker är engagerade i konflikten i hockeyettan

– Vi tycker att det ser ut som om det handlar om en olaglig kartellbildning och en bojkott av Boden Hockey. När en klubb i Boden utsätts för sånt här så är det klart att Bodens kommun vill stötta den klubben.  Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Claes Nordmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer