Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mustafa Aljiburi stod tidigare Rawa Majid nära. Hör SVT:s reporter Diamant Salihu förklara hur Aljiburi blev en måltavla i den blodiga gängkonflikten. Foto: Sociala medier

Bodensare gripen i Irak efter mord på gängledare i Bagdad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern som är folkbokförd i Boden har gripits i Irak efter ett mord på en gängledare i huvudstaden Bagdad. Han ska vara misstänkt för inblandning i dådet.

Det var under måndagen som en tidigare ledargestalt i det kriminella nätverket Foxtrot, Mustafa Aljiburi, sköts ihjäl på en trafikerad väg.

– Den här personen tog kraftigt avstånd från Rawa Majid och har de senaste månaderna aktivt försökt alliera sig med personer runt om i Sverige och i Norge, sa SVT:s Diamant Salihu efter dådet.

Mordet på gängledaren ”Benzema” i Irak

Polisen grep en 19-årig man, hemmahörande i Gävleborg, misstänkt för mordet.

Bodensare en av de gripna

Enligt poliskällor till SVT ska ytterligare två svenska medborgare ha gripits i Irak misstänkta för inblandning i dådet.

En av dessa ska vara en man i 25-årsåldern som har en kriminell bakgrund. Mannen är född i södra Sverige, men är sedan en tid tillbaka skriven på en adress i Boden.

Hör SVT:s reporter Diamant Salihu förklara hur Aljiburi blev en måltavla i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på gängledaren ”Benzema” i Irak

Mer i ämnet