– Jag är glad över alla som tycker om mig, säger Roland Boman (FJK), som kan bli nytt kommunalråd i Jokkmokk – om han vill.

Boman kan bli kommunalråd i Jokkmokk

Publicerad

Sverigedemokraterna i Jokkmokk har nu bekänt färg. Det betyder att Framtid i Jokkmokks gruppledare Roland Boman kan bli kommunalråd –om han vill.

Den 10 december kommer fullmäktige välja kommunstyrelsens ordförande i Jokkmokk för nästa mandatperiod. Och socialdemokraten Robert Bernhardsson är mentalt förberedd på att han kan röstas bort av Alliansen och Sverigedemokraterna.

”Vårt förstahandsalternativ”

Enligt gruppledare Denise Magnusson (SD) så har partiet bestämt sig i kommunalrådsfrågan.

–  Vi har pratat om det och vi står fast vid att Roland Boman är vårt förstahandsalternativ, för det har vi gått till val på, säger hon.

Framtid i Jokkmokks gruppledare Roland Boman säger att det kommer att utses en kommunalrådskandidat, men att det inte är klart ännu.

Men han kan alltså bli kommunalråd  – om han vill.

– Jag är glad över alla som tycker om mig. I politiken har det inte varit så många över åren som gillat mig, men vi har inte gjort våra nomineringar ännu i vårt parti. Det kommer till veckan, säger Roland Boman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.