Visa alla (5)

Brand hos DHL i Arjeplog – många paket har brunnit upp

Publicerad

Delar av en industribyggnad i Arjeplog totalförstördes i en brand under torsdagen. I byggnaden fanns gasflaskor vilket innebär att det fanns stor explosionsrisk.

Larmet inkom klockan 10.00 på torsdagen. Räddningstjänsten försökte först begränsa branden som ska ha startat i en garagedel av byggnaden.

– Det är en industribyggnad med flera verksamheter och vi har jobbat med att i största möjliga mån begränsa branden till de områden där den startat, säger Ulf Lundström, räddningstjänsten i Arjeplog.

Många paket har brunnit upp

Byggnaden innehåller flera olika företag men det är i DHL:s garage som branden tros ha startat och sedan spridit sig. Många paket som skulle köras ut till sina mottagare har därför brunnit upp. Personal har desperat försökt rädda så mycket som möjligt från elden.

Vad orsakade branden? Leif Samuelsson på räddningstjänsten förklarar. Foto: Johan Fjellström

Ungefär halva den 70-80 meter långa byggnaden har kunnat räddas men resten blev totalförstörd. Klockan 17:00 uppgav räddningschefen Magnus Öhman att branden är helt släckt.

– Det är nu efterbevakning. Branden spred sig litegrann men vi fick stopp på den till slut. En del av byggnaden är totalskadad, en viss del rökskadad, säger Magnus Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer