Styrkor från Norrbotten hjälper till vid skogsbranden i Västmanland. Foto: TT

Brandmän från Norrbotten hjälper till med branden i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Norrbotten kommer att skicka ett antal fordon och brandmän för att hjälpa till att bekämpa den stora skogsbranden utanför Sala i Västmanlands län.

Brandmän från Piteå, Boden och Kiruna är på väg till Sala för att hjälpa till med skogsbränderna som härjar där. Allt från helikoptrar till militärer har kallats in och nu förstärker alltså även styrkor från Norrbotten.

De förväntas vara på plats för att köra igång under morgondagen.

– Vi skickar nu inom någon timme 14 man och fyra fordon ner till Sala för att hjälpa till med skogsbränderna där härifrån Norrbotten, säger Peter Wikström, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

Fyra fordon

Det handlar om två släckbilar, en tankbil och ett fordon som transporterar en container med skogsbrandsutrustning.

– Våra räddningschefer har gått ut och erbjudit hjälp eftersom att läget är rätt lugnt i vårt län. Skogsbrandsrisken sjunker här så de har erbjudit sig att hjälpa till och i dag kom den formella frågan om vi kunde ställa upp.

– Kul att Norrbotten får hjälpa till också, vi ligger inte så avsides när allt kommer omkring, säger Peter Wikström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.