Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Busschauffören Anette Glad sprider julstämning genom att lussa för resenärerna i Luleå. Hör henne i klippet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Busschauffören Anette fri från cancern – lussar för resenärerna i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Busschauffören Anette Glad i Luleå har i flera år kört buss i full luciamundering på luciamorgonen för att sprida julstämning. Det här året är extra speciellt då hon nyligen gått igenom operation och stålbehandling för cancer.

– Det här har blivit en fin tradition och i år känns det extra fint att få lussa, säger hon.

Anette Glad fick en ljus idé när hon för åtta år sedan tog på sig full luciamundering på luciamorgonen och satte sig bakom ratten på en av LLT-bussarna i Luleå.

Bland resenärerna och hennes arbetskamrater blev det väldigt uppskattat, Bussen har hon juldekorerat med glitter för att bjuda alla som åker på lite luciakänsla.

– Det här har blivit en fin tradition och i år känns det extra fint att få lussa för både jobbarkompisarna och alla som åker, säger Anette Glad.

Tufft besked

Hösten har inte varit helt ljus för henne. I september upptäcktes en cancertumör i hennes ena bröst, allt vändes upp och ner. Nu är hon tillbaka efter operation och strålbehandling. Prognosen är god, men under de kommande fem åren kommer hon att få äta östrogensänkande medicin innan hon är helt friskförklarad.

– Det har gått jättebra för mig, så jag vill säga till alla kvinnor att gå på kontroll när ni blir kallade till mammografi, säger Anette Glad.

Nu är hon tillbaka bakom ratten i full luciamundering, det är inte bara ljusen som lyser i kronan utan även Anette.

I klippet ser du Annete utklädnad inuti bussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.