En till arbetplatsolycka har inträffat vid bostadsprojektet Kuststad i Luleå. Den första inträffade i slutet på november förra året och bilden är från det tillfället. Foto: Marcus Nigéus/SVT

Byggarbetare föll 15 meter – andra olyckan på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man har skadats allvarligt i en fallolycka vid bostadsprojektet Kustad i Luleås Södra hamn. Mannen ska ha fallit 15 meter.

Olyckan har inträffat vid tretiden på tisdagseftermiddagen.

– Mannen har fallit ungefär 15 meter och han är förd med ambulans till sjukhus. Han har fått ett par frakturer och vi har inte kunna höra honom ännu, säger Peter Edin, förundersökningsledare vid polisen i Luleå.

Polisen har spärrat av platsen och det kommer den att vara till i morgon.

Miljöbrottsåklagare inkopplad

– Våra tekniker kommer att göra en undersökning i morgon. Vi har kopplat in miljöbrottsåklagaren och inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka, säger Peter Edin.

Andra olyckan på kort tid

Det är den andra arbetsplatsolyckan på kort tid vid bostadsbygget Kuststaden. I slutet på november föll en byggnadsarbetare i 40-årsåldern från ett valvbord – även det fallet var från cirka 15 meters höjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.