Bygget av en ny skola i Gammelstad stoppas enligt Fredrik Hansson (S), vice ordförande kommunstyrelsen. Foto: Mattias Larsson/SVT

Bygget av en ny skola i Gammelstad stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under måndagen att återremittera förslaget om en ny F-9 skola vid Stadsöskolan.

Enligt beslutet krävs en ny utredning om i vilket skede som är samhällsekonomiskt mest kostnadseffektivt at riva och bygga nytt. 

– Processen om ny Stadsöskola har dragit ut på tiden och det hade varit bra att komma igång med arbetet. Men i dagsläget finns det inte majoritet i kommunstyrelsen för ett sådant beslut. Samtidigt kan det vara bra att få svar på de frågor som ställs i återremissen så att det inte finns några oklarheter i beslutsunderlaget, säger Fredrik Hansson (S), vice ordförande kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolan i Luleå

Mer i ämnet