Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hantverkare inom byggbranschen har en hektisk period framför sig i Arvidsjaur. Jobben haglar men det är svårt att nyanställa. Hör mer om det i klippet. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Byggföretag i Arvidsjaur har full huggning: ”Otroligt hektiskt – måste nyanställa”

Publicerad

I takt med den ökade efterfrågan på villatomter i Arvidsjaur, så ökar även trycket på byggföretag som nu måste nyanställa. 

– Det är otroligt hektiskt. Jag har aldrig upplevt något liknande, säger Ulf Lidström, delägare på Arvidsjaur Bygg och Montage. 

På området Klockarberget i Arvidsjaur har byggföretaget ganska nyligen byggt färdigt ett hus och nu ska ytterligare fem hus färdigställas. 

– Det är riktigt bra tryck både på nybyggnationer av villor, men även andra företag i Arvidsjaur vill bygga ut och expandera, säger Ulf Lidström. 

Vill fånga upp ungdomar

När det gäller nybyggnationer av hus så är byggföretaget fullbokade under några år framöver. 

– Just nu är vi uppbokade närmare två år framåt i tiden, men vi jobbar på att hitta olika lösningar. Vi försöker bland annat inleda samarbete med olika skolor för att fånga upp ungdomar och sedan försöker vi även locka hantverkare från andra kommuner, säger byggföretagaren Ulf Lidström. 

I dag sysselsätter byggföretaget närmare 30 personer, men inom snar framtid kommer man att rekrytera 4-6 hantverkare. 

I videon berättar Ulf Lidström om planera på att bygga ut företaget och problemet med att nyanställa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.