Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är hårt tryck på villatomterna i Arvidsjaur. I klippet hör du entusiasmen hos planingenjören Britta Lundgren Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Rykande åtgång på tomterna vid Klockarberget i Arvidsjaur – kommunens planingenjör: ”Allt är sålt”

Publicerad

Nu är samtliga 22 villatomter på Klockarberget i Arvidsjaur sålda eller bokade och kommunen jobbar för fullt med att få loss fler tomter för nybyggnation.  

– Jätteroligt att så många tror på Arvidsjaur, säger Britta Lundgren, planingenjör på Arvidsjaurs kommun.

Tomtförsäljningen i Arvidsjaur går i raketfart. Bara under förra året sålde Arvidsjaurs kommun sex villatomter – att jämföra med 2018-2020 då sju villatomter såldes. 

– Vi har sett en ökad efterfrågan under flera år nu och det känns jättebra. Några av de som har köpt tomter är anställda vid Försvarsmakten, säger Britta Lundgren.

Nya områden för villor

I en översikts- och tillväxtplan planeras tre nya områden för villatomter. Det handlar om Östra och Västra Ringlet, Prästtjärn, men även området vid Byggyrkesgatan och Teknikerstigen.  

– Kommunen har börjat jobba med två av områdena. Vid Prästtjärn är det tänkt att bli fem tomter och vid Byggyrkesgatan/Teknikerstigen ska det bli sju tomter, säger Lundgren. 

I dag finns det totalt 14 villatomter till försäljning i Arvidsjaurs kommun.

I videon berättar Britta Lundgren och Arvidsjaurbor om det ökade intresset för villatomter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.