Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör föräldern Carolina Tapani om hur de fick tag på mjölksponsorer till Satellitens förskola. Foto: Hans Sternlund/SVT och Fredrik Sandberg/TT

Carolina i Kiruna raggade sponsorer för att rädda mjölken på förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Kiruna kommun sparade in på mjölken i skolan och förskolan tidigare i år. Men förskoleföräldrar vägrade ge upp – och nu har de hittat företag som är villiga att sponsra mjölken i deras barns förskola.

Efter Kiruna kommuns beslut började föräldrar med barn på Satellitens förskola att själva bekosta och leverera mjölken. Det blev dock stopp efter en vecka eftersom kommunen inte hade kontroll över en obruten kylkedja för mjölken.

Föräldrarnas nya grepp blev att försöka ragga sponsorer som skulle gå in och bekosta mjölken och att kommunen själv skulle distribuera den.

Hittat tre mjölksponsorer

Och villiga sponsorer visade sig finnas.

– Vi har tre sponsorer som är beredda att gå in och sponsra mjölken för varsin avdelning på förskolan, säger Carolina Tapani, förälder till ett barn på förskolan.

Enligt henne kräver sponsorerna inte att exponeras i samband med sponsringen.

Vad får sponsorerna ut av det i så fall?

– Att mjölken kommer till barnen. De tycker också att det är förjävligt att inte mjölken finns där för barnen.

I klippet berättar hon om utsikterna att få igenom förslaget och varför hon tycker att mjölken är så viktig i förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.