Marianne Stöckel, gymnasiechef på Lapplands Gymnasium, berättar varför Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna inför fjärrundervisning. Foto: Thommy Johansson/SVT

Gymnasieskolan i Kiruna stängs på grund av covidsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieskolan i Kiruna inför fjärrundervisning då både elever och personal har konstaterats vara smittade av covid-19.

Hjalmar Lundbohmsskolan som är gymnasieskolan i Kiruna inför fjärrundervisning på måndag och tisdag på grund av att elever och personal är smittade av covid-19.

– Det är en säkerhetsåtgärd för att utröna vilka som är sjuka och vilka program som är berörda så att vi sedan kan fatta rätt beslut, säger Marianne Stöckel gymnasiechef på Lapplands Gymnasium.

Coronaviruset i Norrbotten

Tolv elever sjuka

På fredagen förra veckan fanns uppgifter att det var flera elever och personal som var smittade av covid-19 på skolan.

–  I fredags hade jag information om att det var tolv elever, tre lärare och någon personal som var sjuka. Där har vi koll på vilka de är och vilka de har träffat, säger Marianne Stöckel.

Under helgen kom det ny information om covidsmittan.

– Där vet jag inte riktigt i dagsläget vilka de är och vilka program de hör till. De är det som skolledningen i Kiruna ska undersöka under de här dagarna säger Marianne Stöckel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet