Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Jonas Dahl från danska försvaret och William Myers från USA:s marinkår om vinterutbildningens utmaningar i Arvidsjaur. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Se danske översergeanten träna i Arvidsjaur: ”Svårare än jag trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Under tre veckor har två utländska förband övat i Arvidsjaur. Det är deltagare från Danmark och USA som har gått den grundläggande kursen i vinterstrid, basic winter warfare course.

– Intresset bara ökar, säger kurschefen Filiph Paulsson.

Under den tre veckor långa vinterutbildningen har deltagarna fått lära sig vad man ska tänka på vid vinterstrid. 

– Kan du hantera vintern så kan du hantera mer eller mindre allt. Blir du duktig på att ta hand om dig själv och hantera vintern då blir du också bättre under barmarksperioden, säger Filiph Paulsson. 

Försvaret i Arvidsjaur

Danske Jonas: ”Svårare än jag trodde”

Jonas Dahl kommer från det danska försvaret och han trodde inte att det skulle vara så svårt att verka i snö, mörker och kyla. 

– Vi arbetar normalt sett inte i den här kylan och typen av terräng. Vinterutbildningen var svårare än vad jag trodde, säger han till SVT. 

I videon hör du Jonas Dahl och William Myers från USA:s marinkår om vinterutbildningens utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvaret i Arvidsjaur

Mer i ämnet