Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex unga män dog i den tragiska olyckan. Foto: Maria Engström-Andersson

De döda i trafikolyckan var schweiziska turister – var i Sverige för att titta på norrsken

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer uppgifter om de döda i lördagens trafikolycka utanför Masugnsbyn. Sex unga män dog i den tragiska olyckan, efter att en minibuss kolliderat med en lastbil. Nu rapporterar schweizisk media att de omkomna var norrskensturister som var på väg hem till Schweiz.

Under natten mot lördagen omkom sex personer i en trafikolycka på väg 395 i höjd med Masugnsbyn. En minibuss med sju personer och en lastbil frontalkolliderade. Polisen gick efter olyckan ut med att de sju i minibussen var alla födda på 90-talet och hemmahörande i ett utomnordiskt land.

Nu rapporterar den schweiziska nyhetssajten 20 minuten att de sju personerna var turister på väg hem till Schweiz.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

De sex döda var unga män mellan 20 och 30 år gamla, och kommer alla från Berner Oberland söder om Bern, huvudstaden i Schweiz. Journalisten Zora Schaad på tidningen säger till SVT Nyheter att de unga männen rest till Sverige för att titta på norrsken och nu var på väg hem.

En vän till några av männen säger till 20 minuten att de åkte till Skandinavien varje nyår och att de, den här gången, varit på semester i flera veckor.

Olyckskurvan ska ses över

Det schweiziska utrikesdepartementet har bekräftat de sex dödas nationalitet.

”Vi noterar med stor oro den allvarliga olyckan där sex schweiziska medborgare dog och en skadades den 12 januari i Sverige. Utrikesminister Ignazio Cassis uttrycker sin djupaste sympati för offrens familjer”, skriver utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Schweiziska konsulatet har skickat en delegation till området för att bistå offrens familjer.

Olyckan skedde i en olycksdrabbad kurva i Masugnsbyn, och efter att boende i området slog larm om detta efter olyckan till SVT Norrbotten så meddelade Trafikverket att de kommer att se över vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet