Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör förälderns syn på minskat antal elevassistenter Foto: svt

Demonstration mot färre elevassistenter i Kiruna

Publicerad

På fredagen hölls en demonstration utanför stadshuset i Kiruna mot den politiska kommunledningen som ska minska antalet elevassistenter i skolan från 78 till 28.

Lärare och föräldrar som deltog i demonstrationen är oroliga över elevernas situation i skolan i framtiden om minskningen genomförs. De håller inte med att det är för många elevassistenter i Kirunas skolor idag. En av föräldrarna som deltog i demonstrationen var Lena Unneberg som vill ha fler elevassistenter än vad som är fallet i dag.

Lena Unneberg var en av föräldrarna som deltog i demonstrationen. Foto: SVT

”Berörd själv”

– Jag deltog i demonstrationen för att jag är berörd själv. Trots att vi har stöd i dag så vill jag kämpa för allas rätt till en bra skolgång. Jag håller inte med kommunledningen att det är för många elevassistenter, det behövs fler egentligen.

Jag vill ändra inriktningen, så att det blir möjlighet att bedriva mer pedagogiskt verksamhet som resurspedagoger säger föräldern Lena Unneberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer