”Det blir en jättehäftig konsert”

Uppdaterad
Publicerad

Totalmusikern Lena Willemark är i Luleå tillsammans med gruppen Väsen och Trio X för att på söndag dra igång en länsturné med Norrbotten Big Band där folkmusik och jazz står i fokus.

– Jag säger från hjärtat att det är en fröjd att komma tillbaka till Luleå. Jag gillar att vara här. Det är en atmosfär av vänlighet och spejs – och så är Norrbotten Big Band grymt skickliga, säger Lena Willemark, under en paus i repetitionerna.

”Det ska bli superkul”

Konserten blir en folkmusikalisk jazzupplevelse. Det blir många olika framföranden och musikinfluenser från olika håll.

– Det blir en jättehäftig konsert, med en hel del nyskrivet och mycket för den här stora konstellationen. En del av musiken är arrad för storband av Mats Hålling, som också dirigerar. Resultatet är så himla bra! Jag har ju aldrig jobbat med Norrbottensmusiken/ Norrbotten Big Band tidigare men det ska bli superkul världens kanonprojekt  vi kommer att spela stark och innerlig och kul musik, säger Lena Willemark.

Benny Andersson musik

Lena Willemark är också aktuell med ett projekt med ABBA-Benny Andersson som  har samlat spelmän som är kvinnor på ett album.

– Vi kommer att göra en låt från Benny-plattan för er i Norrbotten, låten Kolld ir å wärdi,. Det blir fint, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Norrbotten
Mer Nyheter