Linda Frohm ordförande moderaterna Norrbotten

”Det var inte möjligt för henne att stanna kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottensmoderaternas ordförande Linda Frohm tror inte att det är bra för partiet att Anna Kinberg Batra tvingats avgå.
”Hon är en riktig fajter, men det var inte möjligt för henne att stanna kvar.” säger hon.

Linda Frohm säger till SVT Nyheter Norrbotten att hon tycker att det är tråkigt att partiledaren Anna Kinberg Batra beslutat sig för att avgå efter att fler och fler krav på det ställts av de regionala förbunden.

”Politikens baksida”

Hon är mycket kritisk till hur den så kallade processen gått till.

– Jag tror inte att det är nyttigt för ett parti att partiledaren blir offentligt kritiserad och ifrågasatt. Det är inte heller lätt att rekrytera politiker och det blir inte lättare om det är så här man ska bli behandlad. Det här är baksidan av politiken.

Linda Frohm är medveten om att det krävs att åtta länsförbund kräver partiledaren avgång och en extrastämma för att det ska bli så.

Och i dagsläget är det elva förbund som står bakom det kravet.

– Om alla som sagt att de stödjer henne stått fast vid det så hade hon vunnit en omröstning på en extrastämma med 20 röster, men Anna Kinberg Batra hade fått ägna varje sekund fram till valet åt att ena partiet. Hon är en riktig fajter, men det var ändå inte möjligt för henne att stanna kvar, säger Linda Frohm.

Extra telefonmöte

Östergötlands länsförbund har dessutom krävt att hela partistyrelsen, där Linda Frohm sitter, ska ställa sina platser till förfogande.

Men det tycker inte hon.

– Så här ett år före valet så vore det inte bra om både partiledaren och vice ordförande, andre vice ordförande och alla talespersoner försvann. Jag tror inte att vi ska sätta oss i den situationen.

Moderaternas partistyrelse kallade på förmiddagen till ett extra telefonmöte om den nya situationen.

– Vi får se vad som sägs där, säger Linda Frohm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer