Luleå idag Foto: SVT

Det soliga och varma vädret fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Det är väl ingen i länet som missat det vackra sommarvädret med sol, blå himmel och temperaturer på 25 grader och mer. Och det vackra vädret fortsätter.

Varmast i landet hade i går måndag Svartbyn Överkalix med hela 28,4 grader. Flera av länets andra kommuner som Boden och Älvsbyn hade också temperaturer på kring 27 grader. Och det fina sommarvädret väntas fortsätta ett bra tag till.

– Varm luft täcker idag stora delar av landet inklusive Norrbotten. I morgon väntas liknande temperaturer på kring 25 grader och på vissa håll kan det bli upp till 30 grader. Så det kommer att bli väldigt varmt, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

På torsdag fortsätter solen att lysa och det blir torrt väder med sol . Även fjälldalarna kan få höga temperaturer om det är sol annars en viss variation i temperaturen och eventuellt någon regnskur.

Till helgen blir det fortsatt soligt och varmt även om det kan förekomma en del mindre regnskurar. Det blir fortsatt höga temperaturer i hela landet.

Nästa vecka väntas en front av regnskurar dra in över länet i början av veckan. Därefter kommer med stor sannolikhet den varma luften åter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.