Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tuffa år framför oss” – hör Piteå IF:s ordförande Jennie Kaarle om den ekonomiska kampen. Foto: Simon Vikström/SVT och Pär Bäckström/TT

Piteå IF kämpar ekonomiskt – välkomnar ny stiftelse: ”Vår överlevnad”

Uppdaterad
Publicerad

En ny stiftelse som ska hjälpa sportföreningar i Piteå är ett välkommet hopp för Piteå IF:s ordförande Jennie Kaarle. Däremot kommer det krävas mer eftersom ekonomin blir allt svårare.

– Något stort behöver hända för att vi ska kunna vara kvar och verka här, säger hon.

Piteå IF har några framgångsrika år bakom sig. För några dagar sedan blev Piteå IF svenska cupmästare i fotboll och laget tog SM-guld 2018.

Men bortom resultaten finns en mörkare sida. Då damfotbollen utvecklas så pass snabbt har mindre klubbar utan herrlag svårt att överleva ekonomiskt.

85 mil till närmsta bortamatch

För Piteå IF blir den ekonomiska frågan desto svårare när den kortaste bortaresan är 85 mil enkel väg.

De långa resorna är en hård smäll för föreningen. Samtidigt ser Jennie Kaarle en positiv aspekt i att vara Norrlands enda damallsvenska klubb.

– Vi ser det som ett hot och som en möjlighet. Vi har en enormt stor upptagningsyta, Piteå är hela Norra regionens elitlag.

I klippet: Hör Jennie Kaarle om den ekonomiska kampen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.