Visa alla (2)
Visa alla (2)

Detta vill Trafikverket göra på E10

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket planerar att bygga mötesfri E10 med mitträcke och viltstängsel.

Vägen mellan Avvakko och Lappeasuando är smal och har dålig standard. Planering pågår för utbyggnad till mötesfri väg för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. Sträckan är 18,5 km lång och går genom byarna Moskojärvi, Skaulo och Puoltikasvaara.

Dålig sikt

Sträckan är bitvis smal och har bristande plan och profilstandard. På vissa delar av den aktuella sträckan är sikten dålig, vilket försvårar omkörningsmöjligheterna. Av de cirka 1 600 fordon som kör sträckan dagligen är en stor andel tung trafik.

Mitträcke och vitstängsel

Ett stort antal anslutningar till E10 kommer att stängas och ett mindre antal trafiksäkra korsningar kommer att byggas. Trafikverket föreslår även en ny gång- och cykelväg. För att öka trafiksäkerheten och säkerställa framkomligheten kommer sträckan att byggas om till mötesfri landsväg med mitträcke och viltstängsel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer