Polisens Per Anders Heikkilä, chef på grova brott i Norrbotten, säger att den avlidne mannen hittades i en bil med skador som gör att man inte kan utesluta brott. Foto: Genrebild, Johan Nilsson, TT/Arkiv, Anders Öhlund/SVT

Man hittades död i bil i Kiruna kommun – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern har hittats död i en bil  på en ort i Kiruna kommun och polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Mannen påträffades i sin bil som stod efter en väg. På grund av hans skador kan vi inte utesluta brott, säger Per-Anders Heikkilä, gruppchef för grova brott i Norrbotten.

Då det är oklart vad som har hänt mannen har polisen inlett en förundersökning. I nuläget är brottsrubriceringen mord, vilket kan komma att ändras utifrån vad utredningen visar.

Mordet i Lainio

Polis på plats och knackar dörr

Under tisdagseftermiddagen var flera polispatruller på plats i byn och tekniker har undersökt platsen. Under onsdagen arbetar polisen vidare med utredningen

– Vi fortsätter med förhör och dörrknackning för att bringa klarhet i vad som har hänt, säger Per-Anders Heikkilä.

Finns det någon misstänkt person ?

– Nej, inte i nuläget, så ingen är frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Lainio

Mer i ämnet