Dom i fallet Hagamannen överklagas

Publicerad

Domen mot de tre män som i fredags frikändes för misshandeln av den så kallade Hagamannen kommer att överklagas till hovrätten.

Åklagaren och målsägandebiträdet fattade beslutet i dag och det innebär också att förundersökningen ska kompletteras med ett antal nya förhör.

Åklagare Klara Dahlström och Hagamannens advokat Marko Tuhkanen fattade beslutet under måndagen.

– Vi har en samsyn i hur vi ska gå vidare och domen ska överklagas i befintligt skick, säger Marko Tuhhkanen.

Nya förhör

Åklagaren och advokaten är också överens om att förundersökningen ska öppnas igen.

– Jag kan inte gå in på detaljer, men det är några människor som ska höras och så får vi se vad det ger. Vi ska göra ett försök att förbättra bevisningen, säger Marko Tuhkanen.

Han är fortfarande helt inne på att de tre frikända männen från Gävletrakten verkligen är skyldiga.

Vänder i hovrätten?

– Ja, det är jag. Jag är helt övertygad om att de tre personerna är rätt människor att åtalas och att de är skyldiga. Det finns trots allt vittnen som pekar ut två av tre som gärningsmän med 100 procents säkerhet.

– Det kan visst vända i hovrätten. Om vi kan skärpa bevisningen så kan det bli spiken i kistan. Så ser jag det, säger Marko Tuhkanen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hagamannen - Frigivningen

Mer i ämnet