Foto: SVT

Misstänktes ha misshandlat Hagamannen – ersätts

Publicerad

En av de tre männen som misstänktes ha misshandlat den så kallade Hagamannen ersätts nu. Han får 60.000 kronor för förlorad arbetsinkomst och ombudskostnader.

I augusti 2015 misshandlades den nyligen frigivne Hagamannen med en golfklubba i Övertorneå. Tre män greps och misstänktes för brotten – men friades av både tingsrätt och hovrätt.

LÄS MER: Så var Hagamannens första år i frihet

– Det första slaget var en golfsving nedifrån och upp. Golfklubban gick av vid det första eller andra slaget, sa en av de misstänkta under rättegången.

– Jag ser tre killar på parkeringen och att de håller på med en golfklubba. De tar av ett skydd, och jag hör någon skrika ”ditt jävla äckel, vi ska döda dig”, sa Hagamannen under förhöret.

Ville ha pengar på grund av mediaintresset

En av männen har begärt ett skadestånd på 140.000 kronor för sitt lidande. Nu är det klart att att han beviljas ett skadestånd på 58.678 kr. Mannen ville ha 75.000 kronor extra för att hans ärende bevakats hårt av media, men det godtar inte justitiekanslern.

LÄS MER: Hagamannen lever utan övervakning

De anser att man får räkna med mediabevakning om man frihetsberövas, det är mer standard än undantag. Mannen satt frihetsberövad mellan den 26 augusti – 3 november. Han ersätts därmed för förlorad arbetsinkomst. Han ersätts också för ombudskostnaderna.

LÄS MER: Hagamannen förföljdes innan misshandel

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hagamannen - Frigivningen

Mer i ämnet