Människorna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: TT

Skridskoåkare fastnade ute på isen i Råneå

Uppdaterad
Publicerad

En skridskoåkare gick halvt genom isen vid Hovlössjön utanför Råneå på onsdagsförmiddagen. – Han plurrade, blev blöt om foten och tordes inte fortsätta åka, säger Peter Lindahl, inre befäl.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 11.20-tiden och räddningstjänsten stack ut direkt. Mannen som hade åkt igenom isen med ena foten blev rädd att han skulle åka igenom helt om han fortsatte.

– Så då skickade vi räddningstjänsten från Råneå. De tog med sig en iseka och två personer tog sig ut till herren. De tog han i båten och körde till självaste Storholmen, säger Peter Lindahl, inre befäl på räddningstjänsten.

På Storholmen väntade en helikopter som körde mannen till fastlandet där en ambulans väntade på honom.

Det var vid Hovlössjön i Råneå som mannen gick genom isen. Foto: SVT Grafik

– Men han ville inte åka ambulans utan han hoppade i bilen och åkte hem istället. Så då åkte vi alla hem, glada och lyckliga, säger Peter Lindahl, inre befäl.

– Det här kommer att hända när våghalsarna tar sig ut på isen. Men det är tur att det gick bra den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.