Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kammaråklagare Åsa Valter om uppgifterna kring att pappan befann sig i huset under det misstänkta dubbelmordet i Luleå.

Dubbelmordet i Luleå: Pappan var i huset och bevittnade dådet

Uppdaterad
Publicerad

För åtta dagar sedan utspelade sig ett våldsamt dåd i ett bostadsområde i Luleå. En ung man misstänks för att ha dödat sin mor och sin bror och erkände gärningen i det första förhöret. Nu berättar åklagaren att pappan också var i huset och bevittnade delar av händelseförloppet.

Under fredagen skickade Åklagarmyndigheten ut ett pressmeddelande angående dubbelmordet i Luleå.

– Med anledning av att felaktiga uppgifter spridits i framförallt sociala medier vill åklagaren lämna ett klargörande om dubbelmordet i Luleå, skriver de i utskicket.

Dubbelmord i Luleå

Vittne till delar av händelsen

Kammaråklagare Åsa Valter kommenterar ärendet.

– Det berör en familj om fyra personer som är bosatta på brottsplatsen. Ingen utomstående är misstänkt. En man och en kvinna i familjen är avlidna och en 19-årig man är misstänkt för brott. Pappan i familjen är vittne till delar av händelseförloppet och själv målsägande för ett grovt olaga hot, säger hon.

Åklagaren: ”Han har erkänt”

Den misstänkta 19-åringen häktades fredag den 10 mars. Han är på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord.

Har han han ändrat inställning och vill se någon annan brottsrubricering?

– Inte mig veterligen, han har erkänt, säger Åsa Valter till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Luleå

Mer i ämnet