• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Dundrets skidanläggning kan få Gällivare kommun som ägare.

Dundret kan få en ny ägare – kommunen intresserad

Publicerad

Gällivare kommun är på väg att ta över Dundrets skidanläggning.

– Jag kan bekräfta att förhandlingar pågår. Vi får se vad de mynnar ut i, säger kommunalrådet Lars Alriksson (M), till NSD.

Han berättar att förhandlingarna har pågått under några veckors tid.

– Det har uppkommit ett läge där anläggningen är till salu och då vill vi undersöka vilka villkor som kan gälla för detta. Det är i ett tidigt skede, säger Lars Alriksson till NSD.

”Vi för diskussioner”

Kommunalrådet bekräftar till SVT Nyheter Norrbotten att förhandlingarna pågår mellan Dundrets ägare, Peter Aasa och Gällivare kommun.

– Vi för diskussioner och när vi vet förutsättningaran mer exakt får vi se hur intressant en sådan lösning kan vara. Mer kan jag inte säga just nu.

Dundrets skidanläggning ägs sedan ett drygt år tillbaka av företagaren Peter Aasa, som bland annat driver Quality hotell Lapland. Affären föregicks av dåvarande ägaren Dundret Sweden AB:s konkurs i februari 2017.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Dundret

Mer i ämnet