Foto: Privatbild. Bilden är ett montage.

Efter medieuppbådet kom kärlek

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan berättade SVT Nyheter Norrbotten om glesbygdstindraren Markus Forsberg. Efter det blev han rikskändis. Och kär.

När ett sju år långt förhållande tog slut började Markus Forsberg i Pajala att testa nätdejting. En dejtingapp som han använde var Tinder. Appen söker upp personer i ditt närområde som du kan tänkas bli intresserad av, och eftersom att Markus bor i Pajala så dök inte särskilt många upp i hans flöde.

– Det är klart att det inte är omöjligt men som vi brukar säga: träffar du någon du inte är släkt med så gifter ni er! sa Markus Forsberg till SVT Nyheter Norrbotten för en vecka sedan.

Men nu är allt förändrat. Markus är rikskändis och nästan ett helt land, om man tar i lite, har engagerat sig i hans dejtingproblem. En tidning hade till exempel en omröstning om vad som kommer att hända i Markus Forsbergs kärleksliv. Alternativen var 1) Ja, det kommer att gå bra, håll ut. 2) Du måste flytta från Pajala.

– Fler människor röstade i den omröstning än vad hela Pajala gjorde i valet förra året. Resultatet på omröstningen blev hälften, hälften, säger Markus Forsberg.

Hittade kärlek

Därefter publicerade han ett inlägg på Facebook och refererade till omröstningen och att svenska folket har bestämt hans öde – han måste stanna i Pajala. I samma inlägg skrev han även en kontaktannons på skämt.

– Jag skrev om vilken sorts kvinna jag söker, att hon ska bo någorlunda i närområdet, inte ha ratat mig, inte vara ett ex, vara hyfsat trevlig och helst inte släkt.

Och trots att de kraven kan vara rätt svåra att uppnå så hörde en kvinna av sig och skrev ”jag uppfyller dina kriterier”.

– Det första jag skrev till henne var ”vill du gifta dig med mig?”.

– Fick hon panik då?

– Nej, tvärtom. Hon svarade ”tid, plats och klädkod”. Då förstod jag direkt – det här är en keeper, säger Markus Forsberg.

Körde 100 mil för en dejt

Tjejen bor i en angränsade kommun 18 mil bort.

– Men ni kan ju inte träffas så ofta då?

– Nä, under veckorna går det inte. Men det finns ju skype. Det klarar man sig ganska bra på. Ser man detta ur ett glesbygdsperspektiv är det ju nära. En gång har jag kört 100 mil för en dejt ... det är antingen desperation eller passion det.

SVT Nyheter Norrbotten var ju ändå först ut med att berätta om människors dejtingproblem i glesbygden – är du inte liiite tacksam för det nu när du faktiskt dejtar?

– Jag är otroligt tacksam. Tack SVT Norrbotten!

– Så hur gick det då med dejtingapparna?

– Vi gjorde den kanske modernaste kärleksförklaringen man kan göra tillsammans – vi raderade dejtingapparna inför varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Framtiden för små kommuner

Mer i ämnet