• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uddevalla i Uddevalla kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst. Läs mer här

Här syns den japanska paviljongen i Ulrika Bohmans trädgård i Piteå. Foto: Anders Hjertström/SVT

Efter Piteå-Tidningens granskning: Chefen som fick privat paviljong stängs av

Publicerad

I går avslöjade Piteå-Tidningen att kommunens parkchef Ulrika Bohman gett personal uppdraget att bygga en japansk paviljong i hennes privata trädgård. Hon backades först av förvaltningschefen Annika Nordstrand, som nu tvärvänder.

– Jag har stängt av personen i väntan på utredning, säger Nordstrand.

Det var på tisdagen som PT publicerade nyheten. Ulrika Bohman hävdar att hon beställde jobbet på grund av arbetsbrist under vintern.

– Naturligtvis ska jag inte beställa jobb som prioriteras före annat, men jag kan tycka att det är bättre att man gör det jobbet än att man inte gör någonting alls, säger parkchefen till PT.

Hon förklarar att paviljongen inte är betald på grund av att hon inte har fått någon räkning än.

Stängs av i väntan på utredning

Annika Nordstrand som är förvaltningschefen för kultur, park och fritid, försvarade Ulrika Bohman under tisdagen och menade att hon har agerat i egenskap av privatperson. Men under onsdagen vidtogs åtgärder.

– Jag har stängt av personen från sin tjänst från och med onsdag i väntan på utredning. Vi inom kommunledningen tar frågan på största allvar och även om vi i dagsläget inte ser att det är regelbrott kommer vi att utreda ärendet grundligt, säger Annika Nordstrand till kommunens hemsida.

SVT har varit i kontakt med Ulrika Bohman som avböjer att kommentera.

Lokalbrevet Norrbotten – prenumerera här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer