Efter uteslutningen: Asplöven satsar långsiktigt

Publicerad

I veckan uteslöts Asplöven hockey från seriespelet i division 1 och det kan påverka ungdomshockeyn i framtiden.

Elitlaget Asplöven och ungdomsverksamheten är två skilda föreningar, så kortsiktigt påverkas inte ungdomsverksamheten. Nu ska Haparanda Torneå ungdomshockeyklubb  satsa långsiktigt och på det sättet komma tillbaka med elitverksamhet i framtiden.

Egna spelare

Den röda tråden är att satsa på ungdomar och utbilda egna spelare istället för som det har varit tidigare att värva spelare från andra klubbar. Nu ska föreningen ta fram en tio årsplan, men utan ett elit A-lag i Haparanda så tappar ungdomarna förebilder.

– Man måste satsa tio år framåt, det går inte att göra underverk på ett år. Det tar tid att utbilda ungdomar till att spela A-lags hockey. Klubben måste satsa på ungdomarna, det är barnen som ska göra karriär inte ledarna, säger Andreas Haara, ordförande Haparanda Torneå ungdomshockeyklubb.

”Det bästa jag vet”

–Jag har spelat hockey i tolv år och tycker att det är roligt, det bästa jag vet och jag skulle vilja spela i Frölunda, berättar Alex Salmijärvi Haparanda Torneå ungdomshockeyklubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer