Efter utredning är det nu klart var eleverna ska flyttas under arbetet med Hertsöskolans omfattande renovering på grund av fuktskador. Foto: SVT/arkiv

Efter utredning – nu är det klart vart eleverna ska flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vart de 374  eleverna på Hertsöskolan i Luleå ska flyttas. Detta efter att fuktskador upptäckts i nuvarande byggnad.

– Utifrån det som framkommit av utredningen behöver vi vidta åtgärder för att säkerställa en god arbetsmiljö för elever och personal och vi anser att det är att flytta verksamheten, säger Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan, i ett pressmeddelande.

Det var för några veckor sedan det stod klart att hela skolan behöver utrymmas och renoveras efter att om fattande fuktskador upptäckts.

Årskurs 4 och 5

Eleverna i årskurs 4 flyttas till Svedjeskolans lokaler. Årskurs 5 flyttas till Norrgården, bredvid Ängskolan.

Årskurs 6-9 får en modullösning

Årskurs 6-9 flyttas till moduler.

– Om etableringen av moduler inte är klar till höstterminens start kommer verksamheten kortsiktigt att inrymmas i andra lokaler i både Örnäsets och Hertsöns område. Det handlar iså fall både om flytt till lokaler som är skolor i dagsläget, men även lokaler som behöver en viss anpassning för att fungera som tillfälliga undervisningslokaler, säger Louice Stridsman, i pressmeddelandet.

''Kommer ta mer än ett läsår''

En exakt tidsplan på hur lång tid renoveringen kommer ta är inte satt.

– Vi räknar med att det kommer bli minst hela nästa läsår i tillfälliga lösningar men troligtvis längre än så. Det ska också tas upp till politisk nivå. Där det ska beslutas om vad och hur man ska göra med Hertsöskolan. De här lösningarna är till för att klara av att vara i lokalerna i mer än ett läsår, säger Louice Stridsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.