Eleverna kan inte återvända till Björkskataskolan i Luleå under läsåret 2018-2019. Foto: SVT

Eleverna kan inte återvända till sin skola

Uppdaterad
Publicerad

Björkskataskolans brandskadade lokaler behöver en omfattande renovering efter branden. Eleverna blir därför kvar i de tillfälliga lokalerna inne i Luleå centrum

Det var i slutet av april som det brann på Björkskataskolanoch sedan dess har det pågått ett saneringsarbete av lokalerna. Nu står det klart att det behövs ett mer omfattande renoveringsarbete innan eleverna kan gå på skolan.

Därför kommer Björkskataskolan ha sin verksamhet i Vattenfalls tidigare lokaler i Luleå centrum under hela läsåret 2018/2019.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Det var den 7 maj som eleverna fick flytta till de tillfälliga lokalerna.

Stort röjningsarbete

Saneringen av lokalerna på Björkskatan har pågått under hela sommaren. Brandskadade möbler och läromedel har sanerats och det har även gjorts ett röjningsarbete som handlat om att riva väggar och tak i de mest brandskadade områdena. Under kommande läsår byts all ventilation och ny kabel för el dras. Det kommer även att sättas in nya golv och även ljud och belysning ska ses över.

– Det är ett stort jobb som ska göras men vi ser ändå positivt på att till läsåret 2019/2020 återvända till en nyrenoverad skola som erbjuder en god arbetsmiljö för elever och personal, säger rektor Elisabeth Landström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet