Här är den nya båten som kan hamna i Norra hamn, bredvid BBB, i Luleå. Foto: Luleå kommun

En ny ”partybåt” kan komma till Norra hamn i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En ny ”Färjan” kan vara på väg till Norra hamn i Luleå. Företagaren Karl Christer Ersson har nyss ansökt om permanent bygglov för båten ”Party Master”.

– Min affärsidé är att det ska finnas en plats för en äldre publik, något som inte finns i stan i dag. Båten ska hålla öppet året runt och ha livemusik, säger Karl Christer Ersson, suppleant i Party Master.

I måndags lämnade han in en bygglovsansökan om den nya ”partybåten” till Luleå kommun och nu väntar han och dottern på besked.

– Jag har lämnat in alla papper och allt ska stämma. Jag håller tummarna att det går igenom, sedan får vi se vad investerarna säger och om de vill investerna.

Företagets bygglovsansökan visar var man vill placera den nya festbåten i Luleå. Foto: Luleå kommun

Har sökt permanent bygglov

Samma dag som Ersson lämnade in sin bygglovsansökan berättade SVT Norrbotten att restaurangbåten ”Färjan”, alltså Bistro Bar Brygga, kan tvingas stänga igen då de inte uppfyller kraven för ett förnyat tidsbegränsat bygglov.

Ingenting är ännu klart men enligt kommunen måste BBB söka permanent bygglov för att kunna fortsätta sin verksamhet.

Karl Christer Ersson säger att han har sökt permanent bygglov och att båten kommer hålla uppe året runt med utrymme för runt 400 personer. Om han får godkänt på sin bygglovsansökan kan det alltså komma att stå en båt från norska Bergen i Norra hamn i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.