Foto: Maria Engström-Andersson

Polisen bekräftar: Sex personer döda i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen larmades SOS Alarm om en trafikolycka i Masugnsbyn i Kiruna kommun. Nu meddelar polisen att sex personer har omkommit i olyckan.

Olyckan inträffade längs 395 i höjd med Masugnsbyn, där en minibuss och en lastbil frontalkrockade. Alla personerna som omkom satt i minibussen och kommer från ett utomnordiskt land. De är alla födda på 1990-talet.

Händelsen är rubricerad som vållande till annans död men det finns ingen misstänkt.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Alla anhöriga är underrättade.

Åtta personer inblandade totalt

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

Enligt Conny Qvarfordt, inre befäl vid räddningstjänsten, var åtta personer inblandade i olyckan. En person fördes med helikopter till Sunderby sjukhus. Den personen uppges vara lindrigt skadad.

– Vi var klar med räddningsarbetet vid 06-tiden. Vägen stängdes av under räddningsarbetet. Det är tydligen väldigt kurvigt område där, säger Conny Qvarfordt.

Lastbilen tillhör Kaunis Iron

Lastbilen som var inblandad i olyckan tillhör företaget Kaunis Iron. Så här skriver de i ett pressmeddelande under lördagsmorgonen:

”I natt nåddes vi av informationen att en pickup kommit över på fel sida och frontalkrockat med en av våra lastbilar norr om Masugnsbyn. Vår chaufför i den mötande lastbilen är oskadd fysiskt men svårt chockad och tas om hand av både företagets personalavdelning samt extern vård.

Polisutredning pågår och för mer information om olyckan hänvisar vi till Räddningstjänsten och Polisen.”

Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet