Fängelse för narkotikasmugglare

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern stoppades med stora mängder narkotika på gränsen i Haparanda. Nu döms han till ett och ett halvt års fängelse för narkotikasmuggling.

I somras steg en man i 50-årsåldern på bussen i Haparanda. Hans mål var att ta sig till Helsingfors i Finland, men vid finska gränsen tog det stopp.

När tulltjänstemän visiterade mannen visade det sig att han hade 481 tabletter Subutex och 4 tabletter Alprazolam, båda narkotikaklassade läkemedel.

Mannen hävdade att han fått tabletterna utskrivna som ett led att bli fri från sitt narkotikamissbruk, men han saknade giltiga intyg för att resa med tabletterna.

Mannen menar att han i Helsingfors skulle möta upp en vän som han tänkt arbeta tillsammans med. Men han har inte velat uppge namn eller adress på den personen.

Den 16 oktober i år dömdes mannen tilll ett och ett halvt års fängelse för narkotikasmuggling av Haparanda tingsrätt. Domen överklagades – men nu väljer hovrätten att fastställa domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.