Den man som anhölls i onsdags, bland annat misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, häktades på fredagen. Foto: Kristofer Naess/SVT

Farliga föremålet i Luleå – misstänkt 30-åring häktad

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags anhölls en man sedan ett misstänkt farligt föremål hittats på Örnäset i Luleå. I dag häktades han misstänkt för bland annat brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det var i tisdagskväll som polisen spärrade av ett stort område på Örnäset. Nationella bombskyddet tillkallades och på onsdagen greps och anhölls en man misstänkt för hantering av explosiva varor samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Under fredagen begärde åklagare Erika Westerstrand mannen häktad och tingsrätten gick på hennes linje. Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt vapenbrott.

– Vi har hittat skjutvapen men jag vill inte gå in på några detaljer. Gällande de explosiva varorna som hittades var dessa inte en fara för allmänheten, säger Westerstrand till SVT.

Den misstänkte mannen är i 30-års åldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.