Den 8 augusti blev totalt fyra familjemedlemmar utsatta för en brutal attack såväl fysiskt som psykiskt av en man. Foto: Polisen

Fem års fängelse för vansinnesnatten i Gällivare – attackerade hel familj

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som stått åtalad för en synnerligen grov misshandel i Gällivare döms i tingsrätten. Mannen, vars överfall gjorde att pappan i familjen blev blind på ett öga, döms för sex olika brott och påföljden blir fem års fängelse.

Det var i somras den 8 augusti som mannen gick bärsärk på en adress i Gällivare, efter att fått veta att hans flickvän befann sig där.

Totalt fyra familjemedlemmar blev utsatta för en brutal attack såväl fysiskt som psykiskt.

Pappan i familjen drabbades värst och fick ta emot knytnävslag, sparkar samt hugg med kniv och spade tills han blev blind på ett öga.

Brotten som 20-åringen döms för

Gällivare tingsätt dömer mannen på följande åtalspunkter:

  • Synnerligen grov misshandel
  • Grov misshandel
  • Grovt olaga hot
  • Hemfridsbrott, grovt brott
  • Skadegörelse
  • Rattfylleri

Så stort blir skadeståndet

20-åringen ska också betala skadestånd till de fyra familjemedlemmarna. Totalt handlar det om 233 682 kronor varav 136 962 kronor till pappan.

Mannen ska sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft. Senast den 25 november kan domen överklagas till Hovrätten för Övre Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.