Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christine Brännvall, (Fi), vill att förflyttningar av Kirunaelever planeras på ett bättre sätt innan beslutet klubbas. Foto: Thommy Johansson/SVT

Feministiskt initiativ i Kiruna: Skjut upp beslutet och planera om

Publicerad

Feministiskt initiativ i Kiruna vill få in mer svar innan den nya skolstrukturen genomförs.

– Förflyttningarna av elever måste planeras på ett bättre sätt, säger Christine Brännvall (Fi).

Oppositionspartiet har ställt frågor inför Kultur- och utbildningsnämndens beslut om den nya skolstrukturen. Men de har inte fått svar som de önskat.

Nu vill Feministiskt initiativ se ett bättre underlag inför beslutet.

– Med tanke på alla åsikter som har kommit in längs vägen och med det stora föräldrarengagemanget visar att det inte finns förankring hos allmänheten. Det finns anledning att se över om det här beslutet verkligen är i rätt tid och om det har gjorts på rätt sätt, säger Christine Brännvall (Fi).

Redan stor oro hos Kirunaborna

Skolstrukturen ska enligt beslutet innebära kvalitetshöjande åtgärder, som bättre lärartäthet samt behöriga lärare i fler klasser inom samma årskurs på en skola. Men enligt Feministiskt initiativ är det mer en förhoppning än ett konstaterande.

– Som läget är nu med pandemin och med en stor oro bland befolkningen så kan man skjuta upp beslutet. Att man ser till så att förflyttningarna av elever planeras på ett bättre sätt innan man klubbar igenom det.

I klippet hör du mer om Christine Brännvalls tankar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer