Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kultur- och utbildningsnämndens ordföranden Annica Henelund (C) står upp för beslutet som hon anser sakna politisk prestige. Foto: Thommy Johansson/SVT

Nämndens ordförande i Kiruna: ”Vi är på rätt väg”

Publicerad

Kultur- och utbildningsnämndens ordföranden Annica Henelund (C) står upp för den nya skolstrukturen i Kiruna. Enligt henne kommer det bli fler lärare som kan jobba för elevernas bästa.

Henelund säger till SVT att de fåtal lärare som finns, inte kan placeras ut på många enheter för då kommer lärarna inte att räcka till.

Det kommer att leda till att elever får kanske bara kontakt med obehöriga lärare under sin hela skolgång menar hon.

– Det är inte okej utan vi måste samla ihop kompetensen på färre områden och det betyder att några elever kommer att få flytta på sig säger Annica Henelund.

”Absolut nödvändigt att göra”

Föräldrar har protesterat mot beslutet och kräver att nya skolstrukturen stoppas och anordnar en digital skoldebatt. Där man vill diskutera med politiker och skolpersonal om varför just det här beslutet togs i nämnden.

– Har vi fattat rätt beslut? Är vi på rätt väg? De tecken som jag har fått av rektorerna är ett klart och tydligt ja, vi är på rätt väg och det här är absolut nödvändigt att göra, säger Annica Henelund (C) ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden.

I  klippet hör du Henelund om det tagna beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer