Gita Nabavi (FI) Foto: SVT

FI:s partiledare på besök i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Feministiskt Initiativs partiledare, Gita Nabavi, besöker just nu i Boden för att träffa partikamrater. Vi mötte henne på tågstationen för en intervju.

Senast Gita Nabavi besökte Boden var i augusti. Sedan dess har vi haft ett riksdagsval där FI tappade 85 procent av rösterna från valet 2014. Nu är hon tillbaka för att möta medlemmarna i Norrbotten och prata om hur man går vidare.

– Jag är här för att följa upp lite och för att prata framåt för vi har ju en EU-valrörelse runt knuten, säger Gita Nabavi (FI), partiledare.

Hon möts på tågstationen av sekreteraren i FI Boden, Linda-Marie Jakobsson. I Norrbotten var det bara i Kiruna som FI tog platser i kommunfullmäktige. I Boden hade partiet hoppats ta sig in men lyckades inte, utan landade på 1,2 procent av rösterna.

– Vi stöttar varandra i Norrbotten och jobbar vidare. Vi är ännu mer peppade nu och jobbar vidare. I och med det obehagliga klimatet som vi har i samhället så behövs vi ännu mer, säger Linda Marie Gabrielsson, sekreterare i FI Boden.

– De har gjort ett fantastiskt jobb här i Boden och hade en fantastisk lista. Men det är första gången vi ställer upp kommunalt i Boden och det tar ett tag att etablera sig som parti, säger Gita Nabavi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.