Folk i Haparanda samtalar med andra i finska Torneå över ett kravallstaket, som sattes upp då Finland stängde gränsen i mitten av mars med anledning av coronapandemin. Foto: Pär Bäckström/TT

Finland kan återigen begränsa reglerna för inresa

Uppdaterad
Publicerad

Enligt svenska Yle kommer finska regeringen återigen att begränsa reglerna för inresa från Sverige. Anledningen är att coronaläget försämrats i Sverige den senaste tiden.

Det var i början av september som Finland beslutade om att lätta på sina reserestriktioner för resor från Sverige. Då var beskedet att landet tillåter personer från länder med färre än 25 smittade per 100 000 invånare att resa in fritt i landet.

Begränsningar för Estland och Sverige

Under lördagen öppnade Finland gränsen mot Sverige utan krav på karantän, men resandet ser ut att bli kortvarigt när antalet smittade per 100 000 invånare nu ökar och Sverige ligger på en incidens på 26,7, enligt svenska Yle.

Enligt den finska inrikesministerns kanslichef, Kirsi Pimiä, kommer Finlands regering att begränsa reglerna för inresa från Estland och Sverige med start måndag den 28 september, rapporterar Yle. Enligt TT innebär de skärpta reglerna att resenärer kan tvingas sitta i karantän i två veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet