Arkivbild Foto: SVT

Fiskare föll i vattnet i Torneälven – räddningsinsats avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Fiskaren som ska ha fallit i vattnet i Torneälven natten mot tisdag har fortfarande inte hittats. Polisen avbryter nu sökandet efter mannen för dagen.

Larmet kom strax före 02 natten mot tisdag. Det var några kamrater till fiskaren som larmade SOS om händelsen som ska ha skett i Kaihnuunkari, norr om Karungi. Både svensk och finsk räddningstjänst har under natten sökt efter mannen, bland annat med helikopter.

Vid 07-tiden avslutades räddningsinsatsen.

– Räddningstjänsten har avslutat insatsen då man bedömer att mannen inte kommer att kunna återfinnas vid liv i vattnet. Nu har ärendet lämnats över till polis och vi kommer att fortsätta att leta efter mannen under dagen, sa Markus Isacsson vid polisens regionledningscentral.

Enligt polisen ska det vara strömt på platsen men det är oklart om mannen fallit ned i vattnet från en båt eller från stranden.

Foto: SVT

Vid 19-tiden på tisdagen hade mannen ännu inte hittats och polisen avbröt sitt sökande för dagen.

– Vi har sökt under dagen med bland annat helikopter och kriminalsökhundar. Men inget resultat ännu och sökandet kommer att fortsätta imorgon, säger Johan Aittamaa, befäl vid polisens regionledningscentral.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.